CCSVI | Wat is het? - Behandeling - CCSVI Online

CCSVI onderzoek en behandeling bij (MS) Multiple Sclerose

Contact

(074) 255 26 80
24/7 bereikbaar
Adam Smithstraat 39
7559 SW  Hengelo (O)
info@privatescan.nl

Home | Wat is CCSVI

Wat is CCSVI | Introductie

Multiple Sclerose (MS) is een chronische neurologische ziekte die het centrale zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg) aantast. De hypothese van een chronische cerebrospinale veneuze insufficiëntie (CCSVI) werd zo'n honderd jaar geleden voor het eerst gesteld en is recentelijk herontdekt door Prof. Paolo Zamboni.

In het onderzoek van Zamboni wordt beschreven dat bij een groot deel van de MS patiënten een stenose in de halsader jugularis (nek) of de azygos ader werd geconstateerd waardoor een goede doorstroming van bloed uit het brein en het bovenste ruggenmerg verhinderd wordt. Prof. Zamboni heeft ook ontdekt dat vernauwde vaten resulteren in een reflux (het bloedvat functioneert niet en het bloed vloeit terug naar de hersenen). Het gevolg hiervan is dat ijzer in de hersenen wordt afgezet (dit is de zogenaamde witte plaque die zichtbaar is op de MRI scan) wat auto-immune ontstekingen veroorzaakt en lijdt tot schade aan de hersenen en de beschermende myeline zenuw.

Halsaderen CCSVI onderzoek

Bovengenoemde hypothese zou verklaren dat MS, in ieder geval voor een deel een veneuze ziekte is. Natuurlijk is MS een multifactoriële ziekte en CCSVI zou maar één aspect van MS kunnen zijn. Behandeling doormiddel van angioplastie is een veelbelovende therapie om de conditie van MS patiënten met CCSVI te verbeteren.

CCSVI Onderzoek en diagnose bij patiënten met Multiple Sclerose...>>

Joomla SEO by MijoSEF