CCSVI Nieuws - CCSVI Online

CCSVI onderzoek en behandeling bij (MS) Multiple Sclerose

Contact

(074) 255 26 80
24/7 bereikbaar
Adam Smithstraat 39
7559 SW  Hengelo (O)
info@privatescan.nl

Home | Nieuws

30 september 2011 CCSVI behandeling met hoge druk ballonnen | CCSVI Privatescan nieuws

Hoge druk ballonnenVoordelen High Pressure Balloons versus Cutting Balloons in behandeling van CCSVI

Door dr. Jan de Letter | Vaatchirurg

In een door The Essential Health Clinic uitgebrachte nieuwsbrief van september 2011 werden de meningen van een cardioloog en een interventioneel radioloog gevraagd omtrent het gebruik van hoge druk ballonnen (High Pressure Balloons) bij de behandeling van CCSVI. Hierbij werden de zogenaamde snijdende ballonnen (Cutting Balloons) en voerdraden boven het gebruik van hoge druk ballonnen geadviseerd. De behandelmethode met de hoge druk ballon is voor PrivateScan door dr. Jan de Letter enkele honderden keren met succes toegepast bij de behandeling van CCSVI en verdient in tegenstelling tot de aanbevelingen van de cardioloog en radioloog zijn absolute voorkeur.

Er bestaat geen eenduidig wetenschappelijk bewijs voor het succesvol toepassen van snijdende ballonnen in aders ten opzichte van het gebruik van hoge druk ballonnen. Daarnaast bestaat er een hogere kans op plaatselijke bloedingen, omdat de mesjes van snijdende ballonnen en voerdraden door de dunne aderwand snijden. Een ander belangrijk argument voor PrivateScan om te kiezen voor de hoge druk ballon is het uitblijven van restenose (nieuwe vernauwingen die ontstaan zijn na behandeling). Ten slotte zijn de behandelingen met de hoge druk ballon bij honderden CCSVI patiënten zeer succesvol gebleken ten opzichte van de meer risicovolle en duurdere snijdende ballonnen en voerdraden.

Vanwege ervaringen opgedaan bij dialyse-fistels is het gebruik van hoge druk ballonnen bij de behandeling van CCSVI voor dr. Jan de Letter een logische keuze. Het gebruik van hoge druk ballonnen is veilig en blijkt goede resultaten te geven met weinig restenosen. Het gebruik van snijdende ballonnen, snijdende voerdraden en het gebruik van twee ballonnen, is – vanwege de ervaringen bij dialyse-fistels – niet aan te raden.

Klik hier voor het volledige artikel


Type ballon

Nadelen

Voordelen

Gewone ballon

 • Onvoldoende kracht mogelijk omdat de ballon kan scheuren
 • Hogere kans op restenose 40%
  • Soepele ballon
  • Betaalbare ballon

  Snijdende ballon
  (Cutting balloons)

  Gezien de dunne wand van een ader hoger risico voor:

  • Perforatie van ader wand
  • Bloedingen en beschadiging aan ader wand
  • Restenose
  • Kostbare ballon
  • In combinatie met CCSVI nog geen duidelijk herkenbare voordelen waargenomen.

  Hoge druk ballon
  (High Pressure balloons)

  • Stugge ballon en daardoor lastiger naar de behandelbare plek te voeren
  • Voldoende kracht mogelijk om de verdikkingen en vezels (kleppen) in de wand op te rekken
  • Gelijkmatige krachtsverdeling
  • Betaalbare ballon

  09 juni 2011 Klanttevredenheid

  Klanttevredenheidsonderzoek CCSVI diagnostiek en behandeling

  Sinds mei 2010 voert Privatescan CCSVI diagnostiek en behandeling uit voor patiënten met Multiple Sclerose. Privatescan hecht daarbij zeer aan een optimale en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.

  Om haar dienstverlening te kunnen verbeteren wordt alle patiënten van Privatescan gevraagd een uitgebreide enquête in te vullen waarin naast vragen over de gezondheidstoestand van de patiënt tevens vragen zijn opgenomen over de waardering van de diensten van Privatescan en haar behandelcentra. Hieruit blijkt dat de dienstverlening zeer hoog wordt gewaardeerd door CCSVI patiënten. Opvallend zijn daarbij de zeer hoge scores op het gebied van informatievoorziening, begeleiding, verpleging en resultaatbespreking en aandacht door de arts.

  Privatescan is ervan overtuigd met haar huidige dienstverlening optimale zorg te kunnen bieden aan Multiple Sclerosis CCSVI patiënten en blijft streven naar verdere optimalisering en kwaliteitsverbetering.

  Waardering Privatescan
  CCSVI diagnostiek en behandeling
  Cijfer Gem.
  Cijfer
  5 6 7 8 9 10
  8% 67% 25% 8,2
  38% 31% 31% 8,9
  8% 42% 33% 17% 8,6
  8% 38% 23% 31% 8,8
  31% 15% 54% 9,2
  8% 54% 38% 8,6
  10% 30% 20% 10% 30% 8,2
  7% 70% 23% 8,4
  7% 54% 8% 31% 8,6
  75% 25% 8,5
  15% 40% 25% 10% 10% 7,6
  5% 5% 16% 47% 6% 21% 8,1
  4% 24% 43% 10% 19% 8,2
  8% 50% 8% 34% 8,7
  8,5


  Hengelo, donderdag 9 juni 2011

   

  09 november 2010 Nieuwe CCSVI Liberation therapie locatie in Belgie

  Nieuwe behandellocatie in België

  Dr. Jan de Letter, AZ St. Jan in Brugge


  Naast het zeer moderne en succesvolle behandelcentrum van Privatescan in Duitsland kan men nu ook voor een CCSVI behandeling terecht in het AZ St. Jan te Brugge. Hiervoor is Privatescan een exclusieve samenwerking aangegaan met dit ziekenhuis. 

   

  06 mei 2010 Liberation Day

  CCSVI Liberation Day

  "Liberation Day" voor Privatescan CCSVI en MS patiënten. Deze website is door Privatescan op 7 mei 2010 gelanceerd. Er wordt voortdurend hard gewerkt om de CCSVI website van nieuwe en actuele informatie te voorzien.

  Voor informatie over CCSVI diagnose en behandelingen bezoekt u onze website www.ccsvi-online.nl

   
  Joomla SEO by MijoSEF