Nieuwe CCSVI Liberation therapie locatie in Belgie - CCSVI Nieuws - CCSVI Online

CCSVI onderzoek en behandeling bij (MS) Multiple Sclerose

Contact

(074) 255 26 80
24/7 bereikbaar
Adam Smithstraat 39
7559 SW  Hengelo (O)
info@privatescan.nl

Home | Nieuws | Nieuwe CCSVI Liberation therapie locatie in Belgie

Nieuwe behandellocatie in België

Dr. Jan de Letter, AZ St. Jan in Brugge


Naast het zeer moderne en succesvolle behandelcentrum van Privatescan in Duitsland kan men nu ook voor een CCSVI behandeling terecht in het AZ St. Jan te Brugge. Hiervoor is Privatescan een exclusieve samenwerking aangegaan met dit ziekenhuis. 

Vanaf Mei 2010 is Privatescan gestart met het onderzoeken en behandelen van CCSVI bij MS patiënten. In eerste instantie ging het daarbij vooral om Nederlanders die al snel de weg vonden naar dit hypermoderne onderzoeks- en behandelcentrum. De laatste maanden echter nam ook de vraag voor onderzoek en behandeling vanuit het buitenland explosief toe. “De hoge standaard en kwaliteit welke Privatescan voor haar onderzoeken en behandelingen nastreeft, heeft zich snel rondgesproken over de gehele wereld”, aldus Frank Hefti, eigenaar van Privatescan. Hefti vertelt: “Na een lange zoektocht en een zeer gedegen voorbereiding zijn we er trots op te mogen meldenAZ Sint Jan Bruggedat een van de meest moderne ziekenhuizen van België met Privatescan gaat samenwerken voor het onderzoeken en behandelen van CCSVI patiënten. Dit alles onder de vlag van een zeer groots opgezette studie via een grote universiteit in België. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het bepalen van inhoud van de studie en de keuze van deelnemers. We hopen hier binnen enkele weken meer over te kunnen berichten.”

“De arts die de behandelingen uitvoert, is dr. Jan de Letter. Hij is werkzaam als vaatchirurg, als opleider vaatheelkunde en bestuurslid van de Belgian Society for Vascular Surgery (BSVS). Hij heeft vele publicaties op het werkgebied van de vasculaire chirurgie op zijn naam staan en wordt door collegea in België geroemd om zijn enorme gedrevenheid en vakkennis. Door samen te werken met een dergelijk gerenommeerde arts gaan er nieuwe deuren open”, aldus Hefti. “Dankzij zijn netwerk hebben we momenteel zeer constructieve gesprekken kunnen voeren en bestaat er erg veel belangstelling voor deelname aan deze groots opgezette studie naar CCSVI. Deze studie zal worden geleid door een professor in de Neurologie. Tevens zullen er zich bij deze studie ook andere behandelaars voor CCSVI gaan aansluiten. Dit is een hele belangrijke en grote stap in de algemene acceptatie van CCSVI door de reguliere gezondheidszorg”, zegt Hefti.

“Dr. de Letter heeft ter voorbereiding op CCSVI-behandelingen onder andere ervaring opgedaan en kennis uitgewisseld met collega behandelaars in Polen bij prof. dr. Simka en bijvoorbeeld dr. Roel Beelen in Aalst. Daarbij werkt hij volledig volgens het Zamboni protocol. Een belangrijk wapenfeit is bijvoorbeeld dat hij op vakkundige wijze ook de azygos ader zal onderzoeken en behandelen. De azygos is een ader waarbij steeds vaker, mits op de juiste wijze onderzocht, problemen worden gevonden in het kader van de CCSVI theorie van Zamboni. Vanaf 15 november tot eind december zijn er 40 extra behandelplaatsen beschikbaar gekomen voor patiënten van Privatescan, dit alles zonder wachttijden.

Daarbij is het nu tevens mogelijk om binnen enkele dagen, maximaal 1 week van elkaar, de patiënt te kunnen diagnosticeren en behandelen indien nodig. Dat was tot op heden nog niet mogelijk in de West-Europese behandelcentra”, aldus Hefti. “Hierdoor zijn er geen maandenlange wachttijden meer tussen diagnose en behandeling. In aanvang zal de patiënt al wel moeten zijn gediagnosticeerd om te kunnen worden behandeld in Brugge. Echter kan dat tot op enkele dagen voor de behandeling worden ingepland door Privatescan in haar kliniek in Duitsland. De verwachting is dat er medio december ook kan worden gediagnosticeerd op de afdeling radiologie van het AZ St. Jan. Momenteel vinden daarvoor de voorbereidingen plaats welke nodig zijn om de hoge kwaliteit van onderzoeken ook hier te kunnen waarborgen. De radiologie-afdeling van het Algemeen Ziekenhuis St.-Jan is toonaangevend in België en is op dit moment bezig met de voorbereidingen om CCSVI-diagnose te kunnen uitvoeren.”

De kliniek in Brugge zal met name ook worden open gesteld voor de buitenlandse patiënten van Privatescan. “Ze komen momenteel uit alle windstreken van de wereld” zegt Hefti. “We hebben patiënten ontvangen van Australië tot Rusland, van de Oekraïne tot Canada, van de VS tot aan Panama. Het loopt storm momenteel. Over capaciteiten maakt Privatescan zich voorlopig geen zorgen daar collega vaatchirurgen van dr. de Letter van meet af aan door hem zullen worden betrokken en opgeleid zodat de capaciteit kan worden uitgebreid al naar gelang er behoefte is.”

Meer informatie over de kliniek en dr. de Letter zal binnenkort beschikbaar komen op deze site. Uiteraard kan men Privatescan mailen of bellen voor meer informatie over deze nieuwe locatie voor CCSVI. 

Hengelo, dinsdag 9 november 2010

Joomla SEO by MijoSEF