CCSVI Liberation Treatment Privatescan zeer succesvol - Gastenboek - CCSVI Online

CCSVI onderzoek en behandeling bij (MS) Multiple Sclerose

Contact

(074) 255 26 80
24/7 bereikbaar
Adam Smithstraat 39
7559 SW  Hengelo (O)
info@privatescan.nl

Home | Ervaringen | CCSVI Liberation Treatment Privatescan zeer succesvol

CCSVI Liberation Treatment Privatescan 5 juli 2010 zeer succesvol

CCSVI Behandeling bij Privatescan d.d. 5 juli 2010.

Mijn naam is Paul en bij mij is 10 jaar geleden primair progressieve ms geconstateerd.
De laatste tijd liep ik nog alleen met krukken en binnenshuis lopen met vasthouden van kast naar stoel enz. Evenwicht was echt een probleem. Als ik iets teveel actief was kreeg ik snel last van "spastische trekjes" in beide voeten. Ik kon ze ook niet lang stilhouden. Bovendien liep ik altijd een beetje voorover. Fysieke inspanningen waren bijna niet meer aan de orde. Een trap oplopen gaat met veel moeite. Ik was altijd heel snel moe. Het lopen met krukken, al was het maar 50 m noemde ik voor mezelf een "project". In mijn vingers had ik een soort dood gevoel.

Ik ben voorlopig behandeld aan de linker stenose.

1e week

Maandag
Direct na de behandeling, nog in de O.K. vertel ik aan de specialist dat het gevoel in mijn linkerhand weer helemaal terug is. Even later merk ik dat ik mijn rechterbeen gewoon op dezelfde plaats kan laten liggen in het bed, waarin ik nog even 3 uurtjes moet blijven. Daarna in de auto blijft mijn voet weer 3 uur op hetzelfde plekje, zonder één keer last te hebben van "trekjes".

Een goed begin!

Dinsdag
De volgende dag blijven de verbeteringen zich handhaven. Ik doe vandaag alleen een beetje rustig.

Woensdag
Ik sta vroeg op en ga zonder kruk of wandelstok onze eigen hond uitlaten. 50 m heen en 50 m terug. Daarna doe ik het ook nog eens met onze logéhond.

Donderdag
Anne, mijn echtgenote, valt het op dat ik weer rechtop loop. Dat klopt. Bovendien heb ik ook het gevoel dat ik stevig sta.

Weekend
Ik ga inmiddels weer verder met de hond. Helemaal de dijk op. Toch weer 2 maal 100 m.

2e week

Alles van de vorige week handhaaft zich.
Ik ga langzaam vooruit.

Dinsdag
1e dag voor fysiotherapie. Ik was hier vóór de behandeling. De verbeteringen vallen direct op. Ik kom binnen zonder stok. De oefeningen laten veel zien van wat ik echt niet goed kan. Aan mijn conditie moet de komende weken en maanden flink worden gewerkt. Ik heb de afgelopen jaren alleen gelopen met krukken. Mijn kuitspieren moeten weer flink ana het werk.

Donderdag
Het is Anne opgevallen dat ik weer net als vroeger de trap op loop. Met 2 treden tegelijk.

Weekend
Ik ga met Anne winkelen. Zij gaat alvast met de auto. Ik kom met mijn scoot-mobiel. Bij V&D loop ik zonder hulpmiddelen en zonder overal te steunen een half uur lang door de winkel. Daarna doe ik het nog eens over in een modezaak.

3e week

Ik moet flink oefenen. Het komt niet vanzelf. Op een avond ga ik met Anne naar vrienden van ons. Op de fiets. Weliswaar met een mini-fiets. Het is 2 km (dijkjes en straatjes) maar het ging zeer goed.

Twee dagen later ga ik zelf fietsen, om te trainen. Een kwartier heen, 10 minuten rusten en weer een kwartiertje terug. Ook weer gelukt.

De volgende weken gaat het steeds met kleine stukjes vooruit. Soms het ik wel eens dat het even niet zo goed gaat, maar dat geeft niet.

Wat wel blijft zijn de dingen die ik van anderen hoor, bijvoorbeeld:
- Het gaat goed hè?
- Dit had je voor de operatie toch echt niet meer gekund.
- Je houding wordt steeds beter.

Enz. enz.

Ik ben ervan overtuigd dat er nog heel wat dingen gaan verbeteren.
Voorlopig besluit ik daarom met: "Wordt vervolgd". 

Lees meer over wat CCSVI is..>>

Joomla SEO by MijoSEF