Spectaculaire verbeteringen na Liberation Dotterbehandeling - Gastenboek - CCSVI Online

CCSVI onderzoek en behandeling bij (MS) Multiple Sclerose

Contact

(074) 255 26 80
24/7 bereikbaar
Adam Smithstraat 39
7559 SW  Hengelo (O)
info@privatescan.nl

Home | Ervaringen | Spectaculaire verbeteringen na Liberation Dotterbehandeling

 

Naam: Bart
Woonplaats: Singapore
Geboren: 1963
Beroep: Technical Manager Software Company

Spectaculaire verbeteringen na Liberation Dotterbehandeling

Eerste MS aanval in 1999 resulteerde in double vision, uitval linkerkant (been, arm, gehoor), sterk verminderde blaascontrole; nog dezelfde dag het ziekenhuis in en MRI scan v/d hersenen; neuroloog dacht aan een tumor in de hersenen; gelukkig niet, maar wel 2 witte plekken op de hersenstam; symptomen van MS, maar vocht uit het ruggenmerg kon bewijs niet leveren; heeft een paar maanden geduurd voordat ik weer aan het werk kon.

Tweede MS aanval eind 1999 resulteerde in blurred vision en uitval v/h linker onderbeen; wel neuroloog bezocht, maar geen opname; heeft weken geduurd voordat ik weer aan het werk kon.

In 2000 werk aangenomen in Singapore en dus verhuisd; het is nu Jan 2011 en ik ben er nog steeds. Hee, het bevalt je zeker goed daar in Z.O. Azie?

Eerste paar jaar in Singapore zijn verlopen zonder een relapse; heeft MS dan toch met de temperatuur te maken, zoals mij eens door een neuroloog werd verteld, aangezien de temperatuur in Singapore altijd zomers is? Dus niet, want in 2004 kwam de volgende relapse en weer de linker kant; kon niet meer werken; op naar Bangkok waar een private hospital gespecialiseerd is in de behandeling van MS en er onderzoek naar doet. MRI scan v/d hersenen toonde nu 6 witte plekken; ziekenhuis in en 5 dagen behandeld met prednisolone; kon na de behandeling weer aardig lopen, maar mijn blaascontrole was nog steeds slecht en vormde een steeds groter probleem; daarvoor in Bangkok medicijen gekregen met minimale verbetering.

Na de relapse in 2004 was het elk jaar raak en hoofdzakelijk uitval van mijn linker onderbeen; hup naar Bangkok en 5 dagen behandeling met prednisolone; toch herstelde ik na iedere behandeling weer en kon gelukkig mijn werk blijven doen.

Neuroloog adviseerde me om te gaan injecteren met interferon, omdat bij sommige (ik herhaal bij sommige) MS patienten die het gebruikten een relapse enkele jaren kon  uitblijven. Interferon? Duur spul en ik was niet overtuigd; besloot dit advies niet op te volgen.

In 2008 is er in Bangkok wederom een MRI scan gemaakt, maar dit keer v/h ruggenmerg; scan toonde een witte plek en volgens de neuroloog was dit de oorzaak voor het regelmatig uitvallen van mijn linker onderbeen en de slechte blaascontrole; oorzaak witte plek onbekend; tja, en verder niets; een witte plek in het ruggenmerg and that’s it.

2010 is het slechtste jaar geweest v.w.b. mijn gezondheid; omdat ik drie keer opgenomen ben geweest in het ziekenhuis in Bangkok; eerst in februari, toen in juni en later nog eens in November; kreeg ook last van duizelingen en nerve pain op de schedel (and that’s very annoying); pijnstillers, pijnstillers en nog eens pijnstillers; begon me nu toch echt ongerust te maken, want mijn fysieke gezondheid holde achteruit; maar de gedachte aan een rolstoel was voor deze sportman totaal onaanvaardbaar.

Door mijn zus geinformeerd over PrivateScan en direkt een afspraak gemaakt; ben in Aug 2010 in Dusseldorf onderzocht en met positieve resultaten; doppler ultra-sound scan toonde aan dat het bloed zowel in de linker als in de rechter jugularis terugstroomde (turbulence) en dit duidde op vernauwingen; ben erg blij dat er bij mij CCSVI werd geconstateerd en heb direkt een afspraak gemaakt voor een Liberation Dotterbehandeling.

6 Dec 2010 stond ik gepland en ik hoopte niet nog een relapse te krijgen voor de behandeling; helaas, toch nog eentje gekregen in November die niet mijn linker onderbeen raakte, maar mijn rechterarm verlamde en tintelingen veroorzaakte in al mijn vingers; weer opgenomen in Bangkok en weer 5 dagen behandeld met prednisolone; rechterarm verbeterde niet volledig en met name de tintelingen in de vingers bleven; proberen op een virtuele rechte lijn te lopen mislukte dramatisch; viel naar links en naar rechts; kon niet langer van mijn werk wegblijven en moest weer aan de slag; overleven dus; heb mezelf erdoor heen gesleept en de fysieke mankementen zo goed mogelijk verborgen gehouden.

Eindelijk dan; 6 Dec 2010; mijn dotterbehandeling vond plaats in het O.L. Vrouweziekenhuis aan de Moorselbaan te Aalst; een modern ziekenhuis; tijdens de operatie zijn er maar liefst 5 (!) vernauwingen gevonden; 2 aan de linkerkant, 2 aan de rechterkant en 1 in het ruggenmerg; 5 vernauwingen? ik wist gelijk de oorzaak van al mijn ellende; onvoldoende bloedtoevoer en dus onvoldoende transport van zuurstof; ook voor de witte plek in mijn ruggenmerg kon een verklaring worden gegeven; en erg blij dak ik nee heb gezegd tegen het dure Interferon, want hoe kan een protein helpen om vernauwingen te openen?

De operatie (onder volledige narcose) duurde langer dan normaal; 2 uur in mijn geval, omdat de vernauwingen harde vernauwingen waren van vaatkleppen; eerst dotteren met een ballonnetje van 10mm, daarna 15mm en tenslotte 20mm; linkerkant 100% geopend, rechterkant 80% en de vernauwing in het ruggenmerg is verholpen; de vriendelijke neurochirurg vertelde me dat ik op tijd kwam voor de operatie, want door met name de vernauwingen aan de linkerkant in mijn hals liep ik het risico op een infarct.

Toen mijn familie s'middags na de operatie mijn ziekenhuiskamer binnen kwamen was het eerste dat ze zeiden "Hee, je hebt weer een gezonde rode kleur op je gezicht"; en ik voelde het bloed door mijn benen jagen; na 11 jaar had ik weer een warm linker been; mocht dezelfde dag het ziekenhuis verlaten; mijn familie hoorde een vreugdekreet vanuit de badkamer waar ik me stond aan te kleden; ik kon me zomaar aankleden zonder erbij te gaan zitten en zonder om te vallen; s'avonds voelde ik me alweer zo goed dat ik trek had in eten en dus zijn we in Aalst lekker uit eten geweest; en ik liep v/h hotel naar het restaurant (paar 100 meter) zonder een probleem; hele familie stomverbaasd, maar zeer verheugd.

Ruim 5 weken na de Liberation Dotterbehandeling zijn dit mijn spectaculaire verbeteringen:

  • Rechterarm volledig hersteld en geen tintelingen meer in mijn vingers
  • Nerve pain op de schedel is verdwenen en dat is een verademing
  • Lopen is aanzienlijk verbeterd; loop weer rechtop en kan weer naar de supermarkt lopen zonder een of meerdere rust pauzes te nemen
  • Sterkere hartslag
  • Verbeterde ademhaling en blaascontrole (jippie, ik haal het toilet weer)
  • Ik slaap beter en voel me sterker
  • Heb meer energie en heb deze week weer een beetje fitness gedaan

En dit in nog geen 2 maanden tijd. Amazing? Yes, amazing.

Volgende maand controle laten uitvoeten hier in Singapore; laat dan een echo/doppler maken om te controleren of de aderen nog vrij zijn van vernauwingen.

Mijn advies aan elke persoon met MS of met de symptomen van MS en die zich nog niet heeft laten onderzoeken:

  • Laat je scannen op vernauwingen in de aderen; ook als er geen vernauwing in de halsaders wordt gevonden wil dat nog niet zeggen dat er geen vernauwing zit in de spinal cord (zoals dat bij mij tijdens de operatie werd geconstateerd).
  • Negeer de negatieve uitlatingen van neurologen en met name van vertegenwoordigers van farmaceutische bedrijven v.w.b. de Liberation Treatment en Dr. Zamboni. Ik en vele anderen voor mij zijn de bewijzen van het success v/d Liberation Treatment.

De begeleiding v/d medewerkers van PrivateScan in Duitsland en in Belgie alsmede van het personeel in het moderne ziekenhuis in Aalst heb ik als erg prettig en zeer professioneel ervaren.

Joomla SEO by MijoSEF